toplenzen.nl

Declaratie Service

 Toplenzen biedt een handige service voor Nederlandse klanten die contactlenzen bij ons bestellen. Vanaf nu kunt u bij Toplenzen  de kosten van de contactlenzen laten terugvorderen bij uw zorgverzekeraar.


Het laten declareren van uw bestelling bij de zorgverzekering is zeer eenvoudig. Het enige dat u hoeft te doen is het vinkje ''Ja, declareer de lenzen bij mijn zorgverzekeraar'' aan te zetten en de vereiste gegevens in te vullen. Vervolgens gaat Toplenzen de declaratie van de lenzen verzorgen bij uw zorgverzekeraar. De verwerkingstijd van de declaratie bij uw zorgverzekeraar tot aan de uitbetaling door uw zorgverzekeraar is gemiddeld 4 tot 6 weken.

Hoe werkt het

1. In de laatste stap van de bestelling, vlak voordat u definitief de bestelling plaatst, zet u bij Declareren bij zorgverzekeraar het vinkje ''Ja, declareer de lenzen bij mijn zorgverzekeraar'' aan.
2. Vul alle verplichte velden in (de rode velden). Zorg ervoor dat u slechts uw gegevens invult en niet de gegevens van bijvoorbeeld een partner of familielid. Toplenzen kan alleen de declaratie verwerken voor degene die de order heeft geplaatst.
3. Indien u nu definitief de order bestelt, krijgt Toplenzen de opdracht om de declaratie te verzorgen.
4. Toplenzen neemt de declaratie in behandeling nadat u de betaling aan Toplenzen volledig (100%) hebt voldaan. Bij betaling met iDEAL en creditcard nemen wij de declaratie direct in behandeling. Bij betaling met eenmalige machtiging of handmatige internetoverboeking kan het starten met de verwerking enkele dagen langer duren.

Verloop van het declaratieproces

1. Toplenzen biedt de declaratie elektronisch aan bij uw zorgverzekeraar. Er wordt nu gecontroleerd welke vergoedingsrechten u heeft in uw zorgverzekeringspakket en de hoogte van de vergoeding wordt bepaald door uw zorgverzekeraar.
2. De verwerkingstijd van de declaratie bij uw zorgverzekeraar tot aan de uitbetaling door uw zorgverzekeraar is gemiddeld 4 tot 6 weken. Deze verwerkingstijd verschilt per zorgverzekeraar.
3. Uw zorgverzekeraar brengt Toplenzen op de hoogte van de hoogte van de vergoeding, afhankelijk van uw zorgpakket, en wij brengen u op de hoogte van het terug te ontvangen bedrag.
4. Toplenzen keert het volledige bedrag dat de zorgverzekeraar aan Toplenzen uitkeert uit. Wij brengen geen kosten in rekening voor de declaratie bij de zorgverzekeraar.
5. De hoogte van de uitkering wordt bepaald door uw zorgverzekeraar en Toplenzen heeft daarmee geen invloed op de hoogte van de uitkering via uw zorgverzekeraar.
6. Na het uitbetalen van de vergoeding van uw zorgverzekeraar aan Toplenzen, maken wij het bedrag de volgende werkdag naar u over.


Klik hier voor de declaratievoorwaarden.

Vragen?

020 445 24 00

(ma t/m vr van 8:30 tot 17:00 u)

Contactformulier

Of stel een vraag aan één van onze gediplomeerde optometristen.

Gratis en snelle bezorging

Binnen Nederland

afmelden?

Toplenzen op Facebook

Over Toplenzen

Toplenzen is al 16 jaar dé online contactlenzen winkel.

Klantenservice

 020-445 24 00
ma. t/m vr. van 8:30 tot 17.00 

Vaste klanten

Wij zien u graag als vaste klant bij Toplenzen, daarom doen wij voor vaste klanten net even iets extra’s

Informatie over lenzen

 Alles wat u wil weten over lenzen.
 • thuiswinkel waarborg
 • PostNL
 • iDeal
 • PayPal
 • MasterCard
 • Visa
 • American Express
 • Eénmalige machtiging
 • TrustPilot
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube