toplenzen.nl

Betalen, bezorgen en retourneren

Bezorgen, betalen en retourneren. Hieronder vindt u alle informatie hierover.

BetalenToplenzen biedt u in totaal vijf betaalmogelijkheden aan, waarmee u uw order kunt voldoen. Bij bepaalde betaalmethoden wordt u gevraagd om gegevens te verschaffen. Toplenzen zal ten allen tijde uw gegevens vertrouwelijk behandelen en garandeert uw privacy. Onze website is volledig beveiligd (https), zodat er tevens geen vertrouwelijke informatie kan weglekken. Voor het volledige privacy beleid kunt u hier klikken.
Alle betalingen van Toplenzen.nl lopen via een beveilige verbinding in samenwerking met Buckaroo.


Prijzen

Alle op www.toplenzen.nl genoemde prijzen zijn inclusief BTW.


Betalen via iDEAL
U kunt via iDEAL betalen indien u bankiert met een van de onderstaande banken. Na het kiezen van de betaalmethode, kiest u uw eigen bank en wordt u doorgeschakeld naar de vertrouwde betaalomgeving van uw bank. Indien u middels iDEAL betaalt, nemen wij uw order direct in behandeling en leveren wij deze zo spoedig mogelijk uit.


Betalen met creditcard
U kunt via creditcard betalen met onderstaande creditcardmaatschappijen. Na het kiezen van de betaalmethode, kiest u de juiste creditcardmaatschappij en vult u alle gegevens in die worden gevraagd. Indien u middels creditcard betaalt, nemen wij uw order direct in behandeling en leveren wij deze zo spoedig mogelijk uit.


Internetbankieren / overboeking
U kunt het bedrag ook via internetbankieren / overboeking aan ons voldoen. tijdens het plaatsen van uw order ontvangt u van ons een email bevestiging. In deze e-mail staan alle gegevens die u nodig heeft om de betaling af te ronden. Na ontvangst van uw betaling worden de bestelde producten binnen drie werkdagen (torische en bifocale lenzen: vijf werkdagen) bij u thuisbezorgd. U kunt er ook voor kiezen om een aanbetaling te doen (minimaal 50% van het totaalbedrag). Indien u voor deze optie kiest wordt de order uitgeleverd nadat minimaal 50% van het totaalbedrag bij Toplenzen.nl binnen is. De tweede 50% dient u binnen 14 dagen na factuurdatum te voldoen. U ontvangt via een e-mail uw factuur op het moment dat uw order verzonden is.


Eenmalige machtiging
U kunt Toplenzen een éénmalige machtiging afgeven om het bedrag van uw rekening af te schrijven. Houd rekening met één extra werkdag voor de levering. Betalen via éénmalige machtiging is alleen mogelijk binnen Nederland en u dient minimaal 1 betaalde order in uw account te hebben om te kunnen betalen via  eenmalige machtiging. Uw gegevens worden gecontroleerd met het Experian systeem. Als de gegevens niet correct of onvolledig zijn, ontvangt u een factuur. De betaling daarvan is voor u en voor ons de garantie dat de contactlenzen ook daadwerkelijk bij u aankomen. Bij nieuwe bestellingen zal de levering dan extra snel gaan.

Indien u op werkdagen voor 14:30 een bestelling plaatst met als betaalmogelijkheid éénmalige machtiging, wordt  na 5 werkdagen het bedrag geïncasseerd (Sepa). 

Paypal
PayPal is een online betaalservice waarmee u artikelen op vele web shops en in andere online winkels kunt betalen.
PayPal heeft wereldwijd meer dan 100 miljoen rekeninghouders. Alle PayPal-leden profiteren van praktische, snelle en veilige betalingen.
Bezorgen

Verzending met Post NL
Toplenzen verstuurt alle bestellingen met Post NL. Wij zorgen er zoveel mogelijk voor dat uw bestelling door de brievenbus past. Alle contactlenzen en bepaalde vloeistoffen worden in platte verzenddoosjes verzonden die door de brievenbus kunnen. Er zijn artikelen, waaronder vloeistofpakketten en leesbrillen, die niet door de brievenbus passen. Indien een artikel van uw bestelling niet door de brievenbus past (dit wordt aangegeven bij deze artikelen), wordt de gehele order u per pakketpost aangeboden.

Pak je gemak! 
U als klant wil steeds meer zelf bepalen hoe en waar u uw pakket kan ontvangen. Thuis, op het werk of juist op een afhaallocatie voor tijdens de boodschappen. Met PakjeGemak heeft u de mogelijkheid om uw pakket gemakkelijk zelf op te halen. Met ruim 2000 afhaallocaties in heel Nederland zit er namelijk altijd een in de buurt. De locaties worden zichtbaar in uw account als u voor pak je gemak kiest. 

Ophalen bij een van onze vestigingen
Bij Toplenzen.nl is het ook mogelijk om uw bestelling op te halen bij een van onze twee vestigingen. Dit kan bij Toplenzen zelf of bij Groenhof Optiek te Amstelveen. Indien u uw bestelling wenst op te halen, kunt u dit aangeven in het opmerkingenveld aan het einde van uw bestelling. Wij vragen u vriendelijk de juiste vestiging door te geven:

Toplenzen
Spinnerij 65
1185 ZS Amstelveen

Groenhof Optiek
Groenhof 155
1186 EZ Amstelveen


Aflevering Nederland
Binnen Nederland worden er geen verzendkosten in rekening gebracht, voor het verzenden van bestellingen. Ook worden er geen kosten in rekening gebracht indien uw bestelling per pakketpost bij u wordt afgeleverd. Bestellingen die bij ons op voorraad zijn, worden binnen 3 werkdagen aan u uitgeleverd. Bepaalde bestellingen (waaronder torische lenzen, bifocale/multifocale lenzen, kleurlenzen en night & day lenzen) worden bij onze leveranciers besteld. Voor deze bestellingen geldt dat Toplenzen deze binnen 5 werkdagen uitlevert. Als dit anders is staat dit vermeld bij het product.  

Aflevering binnen Europa
Bij verzendingen binnen Europa wordt een vergoeding voor de verzendkosten in rekening gebracht. Voor contactlenzen gelden verzendkosten van €7,50 (brievenbuspost) en voor vloeistoffen (pakketpost) €17,50. U betaalt natuurlijk nooit verzendkosten voor de euro actie vloeistof (Toplenzen No Rub) die u voor €1,- bij uw bestelling kunt aanklikken. De overeenkomstduur bedraagt gemiddeld 2-5 dagen.

Aflevering buiten Europa
Buiten Europa zijn de bezorgkosten per bestelling (brievenbus post) € 9,50. Bestel je er vloeistoffen bij, (Pakketpost) dan word het € 20,00. Je betaalt natuurlijk nooit verzendkosten voor de euro actie vloeistof (Toplenzen No Rub) die je voor €1,- bij je bestelling kunt krijgen. Post NL heeft een aangepaste overeenkomstduur voor zendingen naar het buitenland. De gemiddelde overeenkomst duur bedraagt gemiddeld 5-12 dagen. klikt u hier voor de overeenkomstduur per land die Post.nl aangeeft. (wij kunnen u dit niet garanderen)    Retourneren

Indien u uw bestelling retour wilt sturen, is dat natuurlijk mogelijk. Wij vragen u dan eerst om per e-mail of telefoon contact met ons op te nemen. Wij nemen dan de eenvoudige procedure met u door. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u uw lenzen verkeerd heeft besteld of dat u de bestelling wilt ruilen.

Bestelling retourneren of Ruilen (Herroepingsrecht)
Na ontvangst heeft u 14 dagen om aan te geven dat u van de koop afziet. U kunt uw bestelling binnen 14 dagen kosteloos retour sturen. De voorwaarde is echter wel dat de contactlenzen en vloeistoffen alleen teruggestuurd kunnen worden, indien de verzegeling op de verpakking nog intact is (Dit is i.v.m. hygiëne) De verpakking dient in originele staat te verkeren. Nadat u heeft aangegeven gebruik te willen maken van de herroepingsrecht heeft u 14 dagen de tijd om uw bestelling te kosteloos retourneren. Voor de overige producten geldt ongeschreven, ongeopende en onbeschadigd. Indien u uw bestelling wilt ruilen of retourneren, vragen wij u vriendelijk om contact op te nemen met Toplenzen middels telefoonnummer 020 - 445 2400 of een e-mail te sturen naar info@toplenzen.nl zodat wij de eenvoudige procedure met u door kunnen nemen. Wilt u gebruik maken van het retourformulier voor herroeping klikt u dan hier om te downloaden. Mocht u het Europese modelformulier willen gebruiken klikt u hier . Indien wij uw bestelling compleet retour ontvangen zal Toplenzen het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending aan u retourneren.


Versturen van retouren
Indien u artikelen retour stuurt, vragen wij u vriendelijk om gebruik te maken van de originele verzendverpakking van Toplenzen of een andere stevige verzendverpakking. Gelieve geen gebruik te maken van een envelop, aangezien de producten dan zullen beschadigen en niet meer ter creditering kunnen worden aangeboden bij de fabrikant. Bij beschadigde geretourneerde producten kunnen wij een schadevergoeding bij de consument in rekening brengen. Een eventuele retour storting zal zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen afgehandeld worden. Wij zenden u een andwoordnummer waar u het pakket heen kan sturen. 

Bestelling annuleren 
Mocht u besluiten uw bestelling te annuleren zal Toplenzen.nl zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen uw bedrag retour storten.

Retour Adres
Toplenzen.nl
Spinnerij 65
1185 ZS Amstelveen


Garantie

Garantie
Op onze producten zijn de wettelijke garantie voorwaarden van toepassing. Dit houdt in dat de door ons verkochte producten doen wat u als koper redelijkerwijs mag verwachten, gedurende de verwachte levensduur bij normaal gebruik.

Vragen?

020 445 24 00

(ma t/m vr van 8:30 tot 17:00 u)

Contactformulier

Of stel een vraag aan één van onze gediplomeerde optometristen.

Vergoedingen zorgverzekeraars

Benieuwd wat u terug kunt krijgen van uw zorgverzekeraar?


Bekijk hier de vergoedingen overzichten van alle zorgverzekeraars

Tip: Wij declareren de kosten van uw lenzen direct bij uw zorgverzekeraar.

 • Gratis en snelle bezorging

  Binnen Nederland

afmelden?

Toplenzen op Facebook

Over Toplenzen

Toplenzen is al 16 jaar dé online contactlenzen winkel.

Klantenservice

 020-445 24 00
ma. t/m vr. van 8:30 tot 17.00 

Vaste klanten

Wij zien u graag als vaste klant bij Toplenzen, daarom doen wij voor vaste klanten net even iets extra’s

Informatie over lenzen

 Alles wat u wil weten over lenzen.
 • thuiswinkel waarborg
 • PostNL
 • iDeal
 • PayPal
 • MasterCard
 • Visa
 • American Express
 • Eénmalige machtiging
 • TrustPilot
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube