omrekening van bril- naar lenssterkte? (bespaar u de moeite)

Brillen
Daphne Zweers (Optometrist)

Wat is het verschil tussen een contactlens en een bril op sterkte

Omrekening van bril- naar lenssterkte? (bespaar je de moeite)

Zijn mijn brillenglazen en contactlensvoorschrift van hetzelfde?

Velen van ons dragen contactlenzen of/en een bril. Sommige mensen dragen alleen een bril andere alleen contactlenzen. Wat je misschien niet weet, is dat beide voorschriften niet hetzelfde zijn.

Waarom zijn de recepten niet hetzelfde?

Ze corrigeren immers allebei voor hetzelfde.
Een brilrecept is niet gelijk aan het recept voor je contactlenzen. Contactlenzen zitten direct op de ogen en verschillen hierdoor van sterkte.

Contactlensvoorschriften bevatten extra items. Bovendien moet rekening worden gehouden met de grootte van een contactlens (of de diameter), zodat de lens goed op het oog past. De metingen zijn daarom ook totaal verschillend.

We zullen je niet vervelen met alle technische dingen die te maken hebben met de twee voorschriften, maar het is belangrijk om te weten dat er verschillen zijn.

Hierdoor hopen wij dat je er van bewust bent dat je geen bril kan aanschaffen met een oogmeting die gedaan is voor contactlenzen of andersom.

Bespaar jezelf letterlijk hoofdpijn door niet te experimenteren met online omrekentabellen. Laat je ogen altijd opmeten voor een bril of voor contactlenzen.

Onze producten
Overzicht van onze producten

Redacteuren
Heldere informatie over contactlenzen, gebruik, onderhoud en oogverzorging. Onze gediplomeerde optometristen helpen jouw.


Gerelateerde artikelen