toplenzen.nl

Oogcontrole

 
 Het online bestellen van contactlenzen zorgt voor veel gemak. Toch kunt u als contactlensdrager niet te gemakkelijk omgaan met uw ogen. Ook al bestelt u uw lenzen online, het is toch raadzaam om regelmatig uw ogen en contactlenzen te laten controleren bij een optometrist of contactlensspecialist. Minimaal eens per jaar dient een optometrist te controleren of uw sterkte nog klopt en of er wellicht sprake is van een (beginnende) infectie. Tevens kunnen uw contactlenzen minder comfortabel zitten dan u eerder gewend was. Een optometrist of contactlensspecialist zoekt dan met u naar een oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een ander lenstype of vloeistofmerk.

Waar kunt u een contactlenscontrole laten verrichten

Bij de meeste contactlensspecialisten en optometristen kunt u gewoon een controle laten verrichten zonder dat u daar uw lenzen koopt. U zult echter wel een bedrag voor de controle moeten betalen. Toplenzen biedt u de mogelijkheid om een contactlenscontrole te kopen op de website. Via onze webshop kunt u namelijk de Nationale Contactlens Controlebon aanschaffen. Met deze bon kunt u betalen voor een contactlenscontrole bij meer dan 250 opticiens in Nederland. Deze controlebon kost € 24,50. Klik hier voor meer informatie over de Nationale Contactlens Controlebon en voor de adressen waar u de bon kunt inleveren. 

Oogcontrole niet het enige dat belangrijk is
Buiten het regelmatig controleren van uw ogen, zijn er nog een aantal zaken waar u goed op moet letten als contactlensdrager. Het meest belangrijke is de hygiëne. Indien u uw lenzen inzet of uitdoet, dient u altijd goed uw handen te reinigen. Vermijd tevens contact met scherpe voorwerpen, zoals nagels of een pincet. Tevens is het van belang dat u uw lenshouder goed schoon houdt. Vervang dagelijks de lensvloeistof in de lenshouder en maak uw lenzen goed schoon voordat u uw lenzen in de lenshouder opbergt. 

Voorkom tevens dat u zomaar andere contactlenzen bestelt. Het gemak van online bestellen, betekent ook dat u zelf de verantwoordelijkheid heeft over wat u bestelt. Bij contactlenzen is niet alleen de sterkte van belang, maar ook de pasvorm en de materiaalsamenstelling is zeer belangrijk. Indien u wenst over te stappen op andere lenzen, raden wij u aan om altijd eerst een optometrist of contactlensspecialist te bezoeken.

Toplenzen staat garant voor hoogwaardige oogzorg

De onderneming achter Toplenzen (Groenhof Optiek) is al 30 jaar gespecialiseerd in optometrie. Toplenzen kan daarom altijd om advies vragen aan acht optometristen voor inhoudelijke vragen. Door onze optiek achtergrond kunt u ervan op aan dat u niet zomaar bij een contactlenzen webshop bestelt, maar bij een internetbedrijf dat werkelijk kennis heeft over ogen en contactlenzen. Wilt u langs komen voor een contactlenscontrole bij Groenhof Optiek? Maak dan een afspraak via telefoonnummer 020 441 4460 of via onze digitale agenda op groenhofoptiek.nl. Bij Groenhof Optiek kunt u vanzelfsprekend betalen met de Nationale Contactlens Controlebon.

Gratis en snelle bezorging

Binnen Nederland

Vergoedingen zorgverzekeraars

Benieuwd wat u terug kunt krijgen van uw zorgverzekeraar?


Bekijk hier de vergoedingen overzichten van alle zorgverzekeraars

Tip: Wij declareren de kosten van uw lenzen direct bij uw zorgverzekeraar.

afmelden?

Toplenzen op Facebook

Over Toplenzen

Toplenzen is al 16 jaar dé online contactlenzen winkel.

Klantenservice

 020-445 24 00
ma. t/m vr. van 8:30 tot 17.00 

Vaste klanten

Wij zien u graag als vaste klant bij Toplenzen, daarom doen wij voor vaste klanten net even iets extra’s

Informatie over lenzen

 Alles wat u wil weten over lenzen.
 • thuiswinkel waarborg
 • PostNL
 • iDeal
 • PayPal
 • MasterCard
 • Visa
 • American Express
 • Eénmalige machtiging
 • TrustPilot
 • Facebook
 • Twitter
 • Youtube