Lenzenvloeistof, welke moet ik kiezen?

Contactlenzen
Toplenzen

Alles over Lenzenvloeistof

Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen. Deze vloeistof gebruikt u om uw contactlenzen in te bewaren. Erg belangrijk aan lenzenvloeistof is dat er bacteriedodende stoffen in zitten, zo voorkomt u ooginfecties.
Lenzenvloeistof: waarom is er zoveel keus? En welke moet ik kiezen? 

welke lenzenvloeistof?
Er zijn minstens net zoveel lenzenvloeistoffen als dat er contactlenzen zijn. Dit lijkt overbodig, maar dat is het niet! Een uitleg over het waarom van de verschillende contactlenzenvloeistoffen.

Harde of zachte lenzen
Buiten het feit dat zachte lenzen soepeler zijn dan harde (officieel ''vormstabiele'') contactlenzen, hebben de materialen van beide lenssoorten ook verschillende eigenschappen. Een zachte contactlens is gemaakt van waterabsorberend kunststof en bestaat dus eigenlijk voor een groot deel uit water. Een zachte lens is poreus en neemt de vloeistof waarin het wordt bewaard op. Een harde contactlens is gemaakt van hoog zuurstofdoorlatend kunststof, deze absorbeert niet.

Lenzenvloeistof is erop gericht om samen te werken met de eigenschappen van uw lens en de samenstelling van vloeistof voor harde of zachte contactlenzen verschilt dan ook erg. U kunt uw vloeistof voor harde lenzen dan ook niet gebruiken voor een zachte contactlens en andersom, want dit kan oogirritatie opleveren of uw lens beschadigen.

Optimale samenwerking
Veel merken stemmen hun lenzenvloeistof af op hun contactlenzen, zodat deze samen een een-tweetje vormen. U kunt het vergelijken met verzorgingsproducten; de volumeshampoo van een bepaald merk werkt het best als u ook de andere haarverzorgingsproducten uit die lijn gebruikt. In dat geval ondersteunen beide producten elkaar. Als u echter de volumeshampoo gebruikt van merk A en een crèmespoeling van een merk B, dan heeft u kans dat u de werkzame bestanddelen van de volumeshampoo wegspoelt met de crèmespoeling van het andere merk, waardoor u alsnog met ''slap'' haar eindigt. Vaak zult u daarom zowel vloeistof als lenzen van één merk hebben. Uiteraard is dit niet altijd zo, we kijken namelijk per geval wat de beste combinatie is.

Lenzenvloeistof: welke moet ik kiezen?
Het antwoord op deze vraag is eigenlijk dat u beter niet zelf kunt kiezen. Welke combinatie het best is, hangt af van het materiaal waarvan de lens gemaakt is, de eigenschappen van uw ogen, de levensduur van de lens en de manier waarop u ze gebruikt. Er zijn dus best veel factoren om rekening mee te houden! U kunt kiezen voor de gemakkelijkste of de goedkoopste oplossing, maar het zijn wel uw ogen. Welke lenzenvloeistof het best bij u past? kunt u het beste overleggen met uw opticien hier onder vind u verschillende soorten lenzen vloeistof. 


Solocare Aqua, lenzenvloeistof voor alle zachte lenzen.
U besteedt er waarschijnlijk het minste aandacht aan, terwijl een groot deel van comfortabel contactlenzen dragen eraan te danken is: lenzenvloeistof. Solocare® Aqua is een multi-purpose contactlenzenvloeistof voor zachte lenzen die dankzij speciale technieken zorgt voor een extra goede bevochtiging en een anti-bacteriële werking. Meer comfort, een fris gevoel én minder kans op infecties!


Opti-Free® PureMoist® voor 16 uur vochtige lenzen.
Er is nu een andere manier om contactlenzen gedurende 16 uur te bevochtigen!
OPTI-FREE® PureMoist® MPDS bevat als enige de baanbrekende technologie HydraGlyde® Moisture Matrix die zorgt voor een 16 uur durende bevochtiging waardoor je de hele dag door een comfortabel gevoel hebt.Hoe werkt de HydraGlyde® Moisture Matrix?
De HydraGlyde® Moisture Matrix is ontwikkeld om vocht aan te trekken en vast te houden.
HydraGlyde® Moisture Matrix nestelt zich op en in het lensoppervlak.
Er wordt een vochtig laagje gecreëerd waardoor je lenzen 16 uur bevochtigd worden.

Biotrue® lenzenvloeistof; bevochtigt tot wel 20 uur.
Biotrue® contactlensvloeistof voor zachte contactlenzen is geïnspireerd door de natuur zelf. Door de werking van het oog te bestuderen, is Bausch + Lomb erin geslaagd een lenzenvloeistof te ontwikkelen die uw ogen reinigt, bevochtigt en gezond houdt zoals uw ogen dat ook doen. Meer draagcomfort op een natuurlijke manier!
Hoe werkt Biotrue® lenzenvloeistof?
De Biotrue® lenzenvloeistof combineert drie bio-geïnspireerde innovaties. Allereerst is de pH-waarde (zuurgraad) van de vloeistof hetzelfde als die van gezonde tranen. Daarnaast bevat Biotrue® een bevochtiger die ook in uw ogen aanwezig is. Dit natuurlijke bevochtigingsmiddel zorgt ervoor dat uw contactlenzen vochtig blijven en comfortabel aanvoelen, tot wel 20 uur na het inzetten! Tot slot bevat de multi-purpose solution een bestanddeel dat ervoor zorgt dat de functionele proteïnen in tranen hun anti-bacteriële werking kunnen blijven doen. 

Onze producten
Overzicht van onze producten

Redacteuren
Heldere informatie over contactlenzen, gebruik, onderhoud en oogverzorging. Onze gediplomeerde optometristen helpen jouw.


Gerelateerde artikelen