Per ongeluk met lenzen geslapen?

Contactlenzen
Toplenzen

Als je per ongeluk bent gaan slapen met contactlenzen in, is het belangrijk deze zo snel mogelijk te verwijderen. Het kan zijn dat je contactlenzen vastgeplakt zitten op je oog.

Doe daarom altijd enkele druppels steriele lenzen vloeistof of oogdruppels in je oog die je gebruikt tijdens het dragen van je contactlenzen.
Knipper een paar keer goed zodat je voelt dat de contactlens weer normaal aanvoelt en beweegt. Als de lenzen niet verwijderd kunnen worden, zoek dan medische hulp bij een optometrist of oogarts.

Het is belangrijk om je te realiseren dat het slapen met contactlenzen ernstige schade aan je ogen kan veroorzaken door gebrek aan zuurstof en vocht. Het is daarom beter om niet met contactlenzen in te gaan slapen. Volg de juiste instructies voor de verzorging en gebruik van je contactlenzen die je hebt gekregen van de Optometrist of Contactlensspecialist.

Gevolgen als je slaapt met je lenzen in

Volgens deskundigen verhoogt het slapen met contactlenzen 6 tot 8 keer het risico op een ooginfecties of een beschadiging. Het is daarom belangrijk om ze uit te doen voordat je gaat slapen.

Waarom kan je wel met Dag- & Nachtlenzen slapen?

Dag en nachtlenzen vragen een specifieke aanpassing en controle door de Optometrist- Contactlensspecialist.

Nachtlenzen zijn een type contactlens die 's nachts worden gedragen en in de ochtend worden uit gedaan. Het effect is dan dat je overdag zonder bril of contactlenzen goed kan zien.

Het gaat hier wel om speciale lenzen die zo ontwikkeld zijn zodat deze de hele nacht kunnen worden ingehouden. Ook voor deze lenzen is een specifieke aanpassing en controle periode nodig die wordt uitgevoerd door de Optometrist.

Onze producten
Overzicht van onze producten

Redacteuren
Heldere informatie over contactlenzen, gebruik, onderhoud en oogverzorging. Onze gediplomeerde optometristen helpen jouw.


Gerelateerde artikelen

Om u beter van dienst te kunnen zijn maakt Toplenzen gebruik van cookies. Als u onze site blijft gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees verder