Vliegen met mijn contactlenzen in.

Contactlenzen
Daphne Zweers (Optometrist)

Vliegen en contactlenzen.

De hoge druk en de droge lucht van een vliegtuig drogen uw ogen uit. Dit kan ervoor zorgen dat de lenzen niet meer zo lekker zitten. Hieronder volgen een paar tips om uw vliegreis wat comfortabeler te laten verlopen:

De airconditioning in een vliegtuig droogt de oogslijmvliezen uit. Dit kan vooral bij mensen die contactlenzen dragen vervelend zijn. Hetzelfde probleem kan zich trouwens voordoen tijdens een langdurige autorit in een auto met airco.

• Draagt u contactlenzen, overweeg dan om ze tijdens de vlucht uit te doen, om de kans op oogirritatie te minimaliseren. Wil u ze toch dragen, bevochtig de ogen dan geregeld met fysiologisch serum of oogdruppeltjes.

• Houd hoe dan ook het opbergdoosje van de lenzen bij de hand, zodat u de lenzen in geval van irritatie kunt uitdoen. Kies voor een contactlensvloeistof in reisverpakking in plaats van normaal formaat. U mag kleine hoeveelheden (gewoonlijk maximaal 100 ml) oogdruppels en andere vloeistoffen als handbagage meenemen in het vliegtuig.

• Door de drukregeling in vliegtuigcabines kunnen sommige flessen en lenshouders gaan lekken. Om te voorkomen dat uw tas hierdoor nat wordt, is het aan te raden om de lenshouder en de vloeistof in een plastic zak met ritssluiting te stoppen bij het inpakken.

• Let er op om bij lange vluchten de lenzen uit te doen. Verwijder de lenzen ook tijdens een nachtvlucht of als u in het vliegtuig wilt slapen.

• Voor maximaal comfort kunt u overwegen om een schoon paar contactlenzen in te zetten bij aankomst op bestemming.

Onze producten
Overzicht van onze producten

Redacteuren
Heldere informatie over contactlenzen, gebruik, onderhoud en oogverzorging. Onze gediplomeerde optometristen helpen jouw.


Gerelateerde artikelen