lenzen dragen met Carnaval of Halloween?

Advies
Toplenzen

Wel of geen lenzen dragen met Carnaval of Halloween?

Als je op internet zoekt naar 'carnaval lenzen', vindt je waarschijnlijk verschillende online verkopers die deze aanbieden. Maar ook al zijn ze gemakkelijk te verkrijgen, je moet jezelf twee keer afvragen of je contactlenzen wil dragen waar je niet bekent mee bent.

Contactlenzen zijn er om zichtproblemen te verhelpen, maar rond carnaval krijgen ze een heel nieuwe dimensie. Leuk bij jouw outfit, maar niet zonder gevaar, zo blijkt.

Kleurlenzen of  decoratieve "party" lenzen zijn niet zonder risico's

Contactlenzen dragen betekent uiteraard een goede hygiëne en verzorging van de lenzen. Van cruciaal belang om je ogen gezond te houden. Geen enkele contactlens is risicoloos. Onjuiste verzorging van contactlenzen vergroot de kans op infecties en andere complicaties. Wanneer decoratieve contactlenzen worden gekocht, zonder dat deze zijn aangemeten door de opticien, lijkt er een groter risico te zijn op permanente oogbeschadiging.

Wat maakt contactlenzen voor Carnaval of Halloween onveilig?

Het probleem is niet alleen de decoratieve contactlens zelf – maar de "one-size-fits-all" -zonder de betrokkenheid van een gekwalificeerde oogzorgspecialist of zonder de juiste nazorg. Het is belangrijk om bij een Optometrist of Contactlens specialist de ogen te laten controleren om er zeker van te zijn of uw ogen geschikt zijn voor deze “ partylenzen” 

Mensen die dagelijks lenzen dragen, weten wanneer deze vervangen dienen te worden en maken deze volgens het advies van de Optometrist of Contactlensspecialist dagelijks schoon. Kleurlenzen en party lenzen worden daarentegen maar af en toe gedragen en worden steeds in dezelfde lenshouder bewaard met dezelfde vloeistof. Hierdoor is deze lenshouder een bron van bacteriën. De kans is groot dat hierdoor eerder een ontsteken op het hoornvlies kan ontstaan. Dit is niet alleen zeer pijnlijk, maar kan ook schadelijke gevolgen hebben.

Het dragen van lenzen zonder advies van een oogarts of contactlensspecialist is dan ook niet aan te raden. De problemen die zich kunnen voordoen kunnen mogelijk (permanent) uw gezichtsvermogen schaden.

Wees dus extra voorzichtig met:

  • carnaval lenzen
  • halloween lenzen
  • horror lenzen
  • (witte) zombie lenzen
  • glow in the dark lenzen
  • kattenogen lenzen
  • feestlenzen / party lenzen
Onze producten
Overzicht van onze producten

Redacteuren
Heldere informatie over contactlenzen, gebruik, onderhoud en oogverzorging. Onze gediplomeerde optometristen helpen jouw.