Vind een goede opticien

Advies
Toplenzen

Goed zicht is belangrijk

Vraag je zelf eens af wanneer je voor het laatst bij de opticien bent geweest. En hoe lang je al je lenzen draagt? 
Maak daarom minimaal 1 keer per jaar een afspraak bij de optometrist/ contactlensspecialist.

Het is belangrijk dat je naar een opticien gaat waar je je prettig bij voelt. Het zijn immers wel je ogen. Bij de meeste contactlensspecialisten en optometristen kan je gewoon een controle laten verrichten zonder dat je daar je lenzen koopt. Je zal echter wel een bedrag voor de controle moeten betalen.

Toplenzen bied je de mogelijkheid om een contactlenscontrole te kopen op de website. Via Toplenzen.nl kan je namelijk de Nationale contactlens controle bon aanschaffen. Met deze bon kan je betalen voor een contactlenscontrole bij meer dan 250 opticiens in Nederland klik hier om te kijken waar. Deze Control bon kost € 30,00. En kun je via deze link bestellen

Om ervoor te zorgen dat je ogen de oogmeting goed aankunnen, volgen hier onze tips om het best mogelijke resultaat te bereiken:

Probeer zo uitgerust en ontspannen mogelijk te zijn wanneer je voor de oogtest gaat. Hoe minder tijd er is verstreken tussen het opstaan en de afspraak, hoe minder "werk" je ogen hebben verricht.

Ga niet op een lege maag of wanneer je dorst hebt. Een tekort aan voedingsstoffen of uitdroging kan het resultaat beïnvloeden.

Een diabetes kan aanzienlijke schommelingen veroorzaken in hoe goed je ogen ook werken. Het is aan te raden dat diabetici hun ogen op verschillende tijdstippen van de dag en onder bepaalde omstandigheden door een oogarts laten testen.

Het gebruik van bepaalde medicijnen kan ook van invloed zijn op de werking van je ogen. Afhankelijk van de medicatie is het aan te raden deze in te nemen na het oogonderzoek.

Neem de tijd om je ogen te laten testen.

Onze producten
Overzicht van onze producten

Redacteuren
Heldere informatie over contactlenzen, gebruik, onderhoud en oogverzorging. Onze gediplomeerde optometristen helpen jouw.